Charlotte van Lingen

Charlotte van Lingen is werkzaam als advocaat binnen de secties Ondernemingsrecht / M&A en Arbeidsrecht.

Charlotte is werkzaam binnen de secties ondernemingsrecht / M&A en arbeidsrecht. Ze heeft ervaring met kwesties op het snijvlak van vennootschapsrecht en arbeidsrecht. Zowel nationaal en internationaal.

Charlotte heeft een master ondernemingsrecht en civiel recht afgerond aan de Universiteit Leiden. Bovendien heeft Charlotte aan Trinity College in Dublin gestudeerd waar ze zij zich onder meer heeft verdiept in Angelsaksisch contractenrecht.

Tijdens haar studie heeft Charlotte diverse stages gelopen in de advocatuur. Daarnaast liep zij stage bij Royal Dutch Shell en werkte ze mee aan de jaarlijkse rapportage van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen. Zij werd tevens geselecteerd deel te mogen nemen aan ‘Summercourt’, een intensief stageprogramma bij de rechtbank Amsterdam.

Voordat Charlotte zich in 2021 aansloot bij Clairfort werkte ze enige tijd als jurist en advocaat in Amsterdam.

Track Record M&A

In het overzicht hieronder is een selectie opgenomen van recente transacties waarbij Charlotte betrokken is geweest.

nGAGE Specialist Recruitment, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde wervingsgroep die ongeveer 15 gespecialiseerde wervingsbureaus ondersteunt en aanstuurt die opereren onder de nGAGE-paraplu, heeft 10 Select overgenomen. nGAGE heeft wereldwijd meer dan 800 mensen in dienst en is een portefeuillebedrijf van Graphite Capital, een in het VK gevestigd mid-market private equity-bedrijf. 10Select is een technisch rekruteringsbureau met vestigingen in Breda, Nederland en Antwerpen, België. De oprichters/directie van 10 Select co-investeren samen met nGAGE in de transactie. Clairfort heeft de aandeelhouders van 10 Select in deze transactie geadviseerd.

Jaar: 2021

Tenten Solar, een in Nederland gevestigd zonnepaneelbedrijf, heeft MB Zonnepanelen overgenomen, een Nederlands bedrijf dat zich richt op de installatie van zonnepanelen. Tenten Solar is een portefeuillebedrijf van Quadrum Capital, een Nederlandse private equity investeringsmaatschappij. Clairfort heeft MB Zonnepanelen in deze transactie geadviseerd.

Jaar: 2021

Het beveiligings- en beveiligingsbedrijf G4S heeft alle aandelen verworven in het Nederlandse beveiligingsbedrijf Beveco Gebouwautomatisering. Clairfort heeft de aandeelhouders van Beveco in deze transactie geadviseerd.

Jaar: 2021

Blogs

Wij zijn u graag van dienst

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Clairfort Advocaten en Mediators

Zusterplein 22
3703 CB Zeist

030 – 307 54 65
 info@clairfort.nl