Claire Lombert

Claire Lombert is advocaat en partner gespecialiseerd in aanbestedingsrecht, staatssteunrecht en contractenrecht

Op het gebied van het aanbestedingsrecht adviseert zij zowel aanbesteders als inschrijvers en staat deze partijen in rechte bij. Claire heeft ervaring met het begeleiden van aanbestedings- en private inkoopprocedures, waaronder het opstellen en beoordelen van aanbestedingsdocumenten, inkoopvoorwaarden en contracten. Verder begeleidt zij ondernemingen bij het inschrijven op aanbestedingen.

Claire is zeer ervaren in het adviseren over en het begeleiden van quasi-inbestedingstrajecten en publiek-publieke samenwerkingsverbanden. Ook heeft zij specifieke kennis van en ervaring met gemeentelijke zorginkoop (Wmo en Jeugdwet). Daarnaast adviseert Claire zowel overheden als ondernemingen over staatssteunrechtelijke kwesties. Claire heeft bijzondere ervaring met aanbestedings-, staatssteun- en contractrechtelijke vraagstukken binnen de zorg-, (duurzame)energie- en ICT-sector.

Claire is mede-auteur van het handboek Aanbestedingsrecht voor Overheden, Tekst & Commentaar Aanbestedingsrecht (Kluwer) en Sdu Commentaar Aanbestedingswet. Zij is redacteur van kennisbank VIND Inkoop en Aanbesteding en het vakblad Tender Nieuwsbrief. Claire is docent bij de Grotius specialisatieopleiding Europees & Nederlands Aanbestedingsrecht, gastdocent aan de Universiteit van Amsterdam en zij geeft de cursus Actualiteiten Aanbestedingsrecht voor de Sdu. Verder publiceert Claire in aanbestedings- en Europeesrechtelijke tijdschriften en geeft zij regelmatig presentaties en trainingen bij overheden en ondernemingen.

Voordat Claire zich in januari 2021 bij Clairfort aansloot, was zijn gedurende 8 jaar advocaat bij Loyens & Loeff te Amsterdam.

Claire heeft de Grotius-specialisatieopleiding Nationaal en Internationaal Contracteren in 2018 cum laude afgerond en is lid van diverse vakverenigingen waaronder de Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht.

Advocaten zijn verplicht om de onderstaande mededeling over de rechtsgebieden te publiceren op grond van de voor hen geldende regelgeving.

Claire Lombert heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het volgende hoofdrechtsgebied geregistreerd:

  • Aanbestedingsrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit geregistreerde hoofdrechtsgebied.

Blogs

Wij zijn u graag van dienst

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Clairfort Advocaten en Mediators

Zusterplein 22
3703 CB Zeist

030 – 307 54 65
 info@clairfort.nl