Johannes Buntjer

Johannes Buntjer is advocaat en M&A-specialist binnen de sectie Ondernemingsrecht en M&A.

Gedurende bijna 30 jaar is Johannes actief als advocaat en adviseur in de ondernemingsrechtelijke transactiepraktijk, zowel bij transacties tussen Nederlandse partijen als bij cross-border transacties waarbij partijen uit een of meerdere jurisdicties buiten Nederland betrokken zijn. Hij staat ondernemingen bij uit een breed spectrum van industrieën alsmede private equity en venture capital investeerders. In aanvulling op zijn transactionele werkzaamheden heeft Johannes ook ruime ervaring met het opstellen en onderhandelen van complexe commerciële contracten, waaronder bijvoorbeeld outsourcing overeenkomsten.

Johannes is goed in het converteren en vertalen van specialistische juridische kwesties (zoals bijvoorbeeld regulatoire aspecten) naar relevante elementen van de aan de orde zijnde transacties. Bij zijn advisering bouwt Johannes op zijn brede en diepe ervaring, waardoor hij in staat is het belang van de transactie als geheel voor ogen te houden zonder het oog voor de relevante details te verliezen.

Johannes laat zich voorstaan op een no-nonsense praktische aanpak en wordt door cliënten erkend als recht door zee, ervaren en als een transparant handelend advocaat. Hij wordt geprezen om zijn pro-activiteit en zijn vermogen om transacties te organiseren en te managen. Cliënten prijzen hem onder meer voor het feit dat hij hun belangen vooropstelt zonder daarbij het doel van de transactie uit het oog te verliezen, eraan toevoegend dat “hij een sterke pleitbezorger is met een evenwichtige aanpak”.

Johannes is opgegroeid in Afrika en studeerde Nederlands recht aan de Rijkuniversiteit Leiden en studeerde enkele maanden in Frankrijk aan de Universiteit van Poitiers in het kader van een Erasmus uitwisseling.

Voor zijn komst naar Clairfort was Johannes tot september 2019 advocaat in Amsterdam en bracht hij beroepsmatig tijd door in New York en Londen. Nadien werkte hij ruim twee jaar als zelfstandig juridisch adviseur en als bedrijfsjurist op interim basis. Johannes zal begin 2022 opnieuw worden beëdigd tot advocaat.

Blogs Ondernemingsrecht en M&A

Wij zijn u graag van dienst

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Clairfort Advocaten en Mediators

Zusterplein 22
3703 CB Zeist

030 – 307 54 65
 info@clairfort.nl