Josanne Rikken

Josanne Rikken is jurist binnen de sectie Intellectueel Eigendom & IT.

Josanne ondersteunt het team in zijn alledaagse praktijk. Deze bestaat onder meer uit het adviseren en procederen in nationale en internationale kwesties op het gebied van de bescherming van merken en handelsnamen, uitvindingen, vormgeving van producten en counterfeit.

Josanne studeerde aan de Radboud Universiteit te Nijmegen en heeft zich gespecialiseerd in het intellectueel eigendomsrecht. Ze heeft voor dit rechtsgebied gekozen omdat het de creatieve sector verbindt met het recht. Ze heeft met name een interesse in de kunst, innovatie, mode en literatuur. De voorliefde voor IT heeft zij bezegeld met een cursus webdesign en programmeren.

Tegelijkertijd vindt ze het een uitdaging om de informatietechnologie te bezien vanuit het recht. In dezelfde lijn houdt ze zich graag bezig met het recht op privacy.

Ze is een doortastende, resultaatgerichte en ondernemende jurist die streeft naar rechtvaardigheid. Met haar kennis wil ze een bijdrage leveren aan het oplossen van juridische oneffenheden. Dit doet ze zeer nauwgezet. Daarbij begrijpt ze dat de ondernemer ook in een juridisch geschil gericht is op een kwalitatief hoogwaardige en efficiënte uitkomst.

In haar studententijd heeft Josanne zich, in de rol van bestuurder en medewerker, ingezet voor een Rechtswinkel en Discriminatiepunt. Daarnaast was ze als bestuurder en actief lid betrokken bij de Vereniging voor Intellectueel Eigendomsrecht en Reclamerecht te Nijmegen en heeft ze meegeholpen aan de realisatie van haar eenmalige tijdschrift: V.I.P. Ten slotte heeft Josanne zich in 2017 aangesloten bij de Vereniging voor Kunst Cultuur en recht te Amsterdam.

Cases Intellectueel Eigendom & IT

Blog Intellectueel Eigendom & IT

Wij zijn u graag van dienst

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Clairfort Advocaten en Mediators

Zusterplein 22
3703 CB Zeist

030 – 307 54 65
 info@clairfort.nl