Clairfort podcast

M&A Insight

Luister hieronder naar onze Podcast-serie over fusies en overnames in de midmarket.

1. In de eerste aflevering legt Krijn Keukens op informele wijze aan de luisteraars uit wat zijn dagelijkse werkzaamheden inhouden en welke elementen belangrijk zijn in het overnameproces.

2. In de tweede aflevering komen Krijn Keukens en corporate finance adviseur Friso Kuipers van AenF Partners aan het woord. De host Bas Resink gaat met hen in gesprek over het belang van een goede samenwerking, onderling vertrouwen en de noodzaak van een goede en duidelijke taakverdeling.

3. De derde aflevering bestaat uit drie losse dele waarin ondernemer Jacob Stadig centraal staat. Jacob is een echte automotive man en oud-eigenaar van dealerbedrijf Autohaas en leasemaatschappij XL Lease. Jacob vertelt in deze podcast op boeiende wijze over het ontstaan van zijn ondernemerschap, de groei van zijn bedrijven en zijn uiteindelijke besluit om zijn ondernemingen te verkopen. Uiteraard komen ook het verkoopproces en de samenwerking met zijn adviseurs M&A advocaat Krijn Keukens en corporate finance adviseur Peter Joosten van Aeternus aan bod. Tenslotte heeft Jacob ook de nodige tips. Kortom, een verhaal uit de praktijk en wat ons betreft een must hear voor alle MKB ondernemers die overwegen hun onderneming te verkopen.

4. In het begin van de vierde aflevering staan M&A advocaat Krijn Keukens en de host Bas Resink voor het kantoorpand van Clairfort in Zeist. Het Zusterplein van Zeist ligt in een mooie historische omgeving die ze voor de luisteraars beschrijven. Ze horen vogels fluiten en deuren kraken als ze op weg gaan naar de opnamelocatie. Maar ook de M&A praktijk speelt in deze aflevering natuurlijk een rol. Krijn vertelt over het onderhandelen met buitenlandse partijen, cultuurverschillen en het effect van vermoeidheid op het onderhandelingsproces. Zijn verhaal is gebaseerd op zijn ervaringen als transactieadvocaat en legal counsel bij een grote internationale onderneming.

5. In de vijfde en voorlopig laatste aflevering van M&A Insight praat Krijn Keukens met host Bas Resink over de zorgsector. Een terrein dat Krijn’s bijzondere belangstelling heeft. Krijn en Bas spreken onder andere over gereguleerde aspecten van de zorgsector zoals het winstuitkeringsverbod, de opvolgingsproblematiek bij huisartsen en de rol die private equity al dan niet zou kunnen spelen bij het oplossen van diverse problemen die in de zorgsector spelen. Angst voor het onbekende speelt daarbij volgens Krijn een belangrijke rol.

Iedere twee weken wordt er een nieuwe aflevering gepubliceerd.