Krijn Keukens

Krijn Keukens is advocaat en partner fusies & overnames (M&A) bij Clairfort.

Krijn is specialist op het gebied van fusies & overnames, management buy outs en private equity transacties. Daarnaast houdt hij zich bezig met vennootschapsrechtelijke advisering. Krijn heeft een ruime ervaring in de begeleiding van nationale en internationale transacties in diverse sectoren.

Als M&A advocaat adviseert hij zowel verkopers als kopers. Zijn bijzondere interesse gaat uit naar transacties waarbij private equity partijen bij familiebedrijven ‘aan boord komen’. Aangezien Krijn beide werelden uitstekend kent is hij goed in staat om de verbinding te leggen die vaak nodig is in dit type transactie.

Krijn’s aanpak is faciliterend met als doel om snel en gedegen tot een optimaal resultaat voor zijn cliënt te komen.

Eerder was Krijn werkzaam bij (middel)grote advocatenkantoren en was hij jarenlang senior legal counsel bij Endemol Shine.

Advocaten zijn verplicht om de onderstaande mededeling over de rechtsgebieden te publiceren op grond van de voor hen geldende regelgeving.

Krijn Keukens heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het volgende hoofdrechtsgebied geregistreerd:

  • Ondernemingsrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Track Record M&A

In het overzicht hieronder is een selectie opgenomen van recente transacties waarbij Krijn betrokken is geweest.

Infoplaza, een Nederlandse aanbieder van meteorologische diensten, zoals (weersvoorspellingen) aan consumenten, overheden en ondernemingen heeft Weeronline (een online weerplatform) overgenomen van de HolidayCheck Group, een Duitse reisorganisatie. Bolster Investment Partners, een Nederlandse private equity firma heeft deze transactie financieel ondersteund en daardoor een 42,5% belang in Infoplaza verkregen. Clairfort heeft de aandeelhouders van Infoplaza in deze transactie geadviseerd.

Jaar: 2020

Bolster Investment Partners, een Nederlandse private equity firma, heeft een minderheidsbelang genomen in Infoplaza. Infoplaza levert meteorologische diensten, zoals weersvoorspellingen, aan consumenten, overheden, media en ondernemingen. Clairfort heeft de aandeelhouders van Infoplaza in deze transactie geadviseerd.

Jaar: 2020

AVerest Capital neemt een meerderheidsbelang in de Zwapex Groep. De Zwapex Groep is de expert op het gebied van gespecialiseerde afdichtings- en voegtechnieken, waaronder kitten, injecteren en water- en luchtdicht maken. Bij de Zwapex Groep werken ongeveer 95 mensen en de omzet bedraagt mer dan EUR 10.000.000. Met behulp van de participatie van AVerest Capital is de Zwapex Groep in staat de komende jaren versneld te groeien.

Jaar: 2020

Clairfort heeft de aandeelhouder van Hofstaete B.V. geadviseerd bij de verkoop van haar aandelen aan De Goudse Verzekeringen. Hofstaete is de ontwikkelaar van het verzekeringsplatform HIP Next – Hofstaete Internet Platform. De Goudse Verzekeringen is een onafhankelijk familiebedrijf dat haar klanten een breed scala aan financiële producten en verzekeringen biedt.

Jaar: 2020

ING Corporate Investments, de investeringstak van de ING Bank, heeft een minderheidsbelang verworven in de Nunner Logistics Group. Nunner Logistics Group is een Nederlandse hoog gespecialiseerde logistieke dienstverlener met vestigingen in Europa en Azie. ING Corporate Investments investeert in bedrijven in de mid market en in het grotere corporate segment.

Jaar: 2019

Amerborgh International een investeringsfonds dat zich via haar dochter Amerart focust op culturele ondernemingen, heeft 95% van de aandelen verworven in de Vrije Academie. De Vrije Academie in Amsterdam houdt zich bezig met opleidingen op het gebied van kunst en cultuur.

Jaar: 2019

VINCI Energies Nederland, actief in infrastructuur, industrie en ICT, koopt Bosman Bedrijven van haar aandeelhouders. Bosman Bedrijven (opgericht in 1959) is een dienstverlener op het gebied van de installatie en onderhoud van veelal duurzame technische installaties in kantoorgebouwen.

Jaar: 2019

De lease- en dealerbedrijven Volkswagen Leasing en PGA hebben alle aandelen in Autohaas Groep en Jamacad gekocht van Jamacad Beheer. Autohaas Groep bestaat uit de leasebedrijven Autolease Beheer en XLEasy. De dealerbedrijven Jamacad Apeldoorn, Diecar Vastgoed en Benzicar zijn onderdeel van Jamacad.

Jaar: 2018

Het Amerikaanse bedrijf Protective Industries heeft alle aandelen verkregen in het Nederlandse productiebedrijf Loven Special Products, gespecialiseerd in standaard en op maat gemaakte vormdelen geproduceerd volgens de zogeheten dompeltechniek.

Jaar: 2018

Advies- en ingenieursbureau Royal Haskoning verwerft een 100% belang in Ynformed, een bedrijf dat gespecialiseerd op het gebied van data science.

Jaar: 2018

Het Belgische productiebedrijf Plastigi heeft alle aandelen gekocht in Zweva Engineering. Zweva Engineering is een onderneming dat zich richt op de ontwikkeling, productie en verkoop van kunststof oplossingen voor infrastructurele en ondergrondse doeleinden.

Jaar: 2018

Singel Uitgevers heeft alle aandelen in Querido Kind van WPG Uitgevers gekocht. Querido Kind publiceert kinderboeken in de Benelux.

Jaar: 2018

Solvo, een online medisch informatie platform, heeft e-Health 88 overgenomen. e-Health 88 is een ontwikkelaar van websites en apps en leverancier van communicatiediensten aan de zorgsector. Solvo beheert medische informatiewebsites als Dokterdokter.nl, Gezondheidsplein.nl en Ziekenhuis.nl.

Jaar: 2018

Draaijer Groep, de moedervennootschap van Draaijer + Partners, heeft adviesbureau Laanbroek Schoeman adviseurs gekocht van haar oprichters. Laanbroek Schoeman adviseurs is een dienstverlener gespecialiseerd in huisvesting- en organisatieadvies.

Jaar: 2018

A.S.F. Fischer, een importeur, groothandel en conceptontwikkelaar van bevestigingsmaterialen, heeft alle aandelen verkregen in InterDynamics Salesgroup. InterDynamics Salesgroup biedt een compleet assortiment van diamantgereedschappen, waaronder diamantbladen, -boormachines en gerelateerde producten voor de professionele gebruiker.

Jaar: 2017

KPN, aanbieder van vaste en mobiele telefonie, heeft QSight IT overgenomen van Holland Venture, een onafhankelijke Nederlandse participatiemaatschappij. QSight IT is gespecialiseerd op het gebied van cybersecurity en cloud consultancy. Voorafgaand aan deze acquisitie heeft QSight IT haar positie versterkt door de fusie met Sparked and InSpark, bedrijven met diepgaande expertise van Microsoft technologie.

Jaar: 2017

SKG-IKOB heeft alle aandelen verkregen in BRIS. BRIS biedt webgebaseerde programma’s en mobiele applicaties aan professionals voor bouwgerelateerde wet- en regelgeving. SKG-IKOB is de Nederlandse certificatie-instelling voor de bouw- en vastgoedsector.

Jaar: 2017

ICT-dienstverleners, Inovativ uit Amstelveen en Sparked uit Amsterdam, bundelen hun krachten en gaan samen verder onder de nieuwe naam: InSpark. Beide bedrijven leveren cloud services en zijn Microsoft Gold Partners.

Jaar: 2017

Van Dam, een dochteronderneming van Gorgé Nederland, heeft Hoekstra Suwald overgenomen. Hoekstra installeert en onderhoudt wind- en zonne-energiesystemen in Noord-Nederland en Ierland. Gorgé Nederland is voornamelijk actief in fossiele brandstoffen (olie en gas) en nucleaire zaken. Van Dam richt zich op de ontwikkeling, productie en onderhoud van brand- en explosiewerende deuren, wandsystemen en ramen voor de olie-, gas- en windmarkt.

Jaar: 2017

Blogs Ondernemingsrecht en M&A

Wij zijn u graag van dienst

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Clairfort Advocaten en Mediators

Zusterplein 22
3703 CB Zeist

030 – 307 54 65
 info@clairfort.nl