Intellectueel Eigendom, IT & Privacy

Clairfort begeleidt haar klanten met kwesties die hun onderneming, producten en diensten aangaan. Het betreft de bescherming en de juridische aspecten van de exploitatie van producten, diensten en innovaties.

Intellectueel eigendom

Clairfort behoort tot de top van de IE-advocatuur en haar intellectueel eigendom advocaten treden op voor zowel Nederlandse als internationale cliënten. De gespecialiseerde IE advocaten van Clairfort adviseren in de eerste plaats hoe men zo goed mogelijk de bescherming van producten, diensten en innovaties kan regelen. Daarbij kan worden gedacht aan het aanvragen van bijvoorbeeld een merk, model of octrooi. Dat doen zij samen met gespecialiseerde merkgemachtigden.

Ook het maken van afspraken met samenwerkingspartners en freelancers kan essentieel zijn. Voorts kan worden gekeken waar de IE-rechten het beste in een onderneming ondergebracht kunnen worden. Clairfort staat ondernemingen bij die optreden tegen namaak en counterfeit. Daarnaast treedt Clairfort op voor klanten die worden aangesproken wegens (beweerdelijke) inbreuk.

De exploitatie van producten & diensten behoort ook tot deze expertise. Denk daarbij aan het opstellen en uitonderhandelen van licentie-, distributie-, franchise- en agentuurovereenkomsten en algemene voorwaarden.

Of u nu op zoek bent naar een advocaat auteursrecht, merkenrecht advocaat, handelsnaam advocaat of octrooi advocaat, Clairfort heeft de gewenste intellecueel eigendom advocaat in huis. Heeft u vragen over intellectueel eigendom, neem dan contact op met IP advocaten Evert van Gelderen, Elise Menkhorst of Tjibbe Fokkens.

Privacyrecht

Het privacyrecht is een rechtsgebied dat steeds belangrijker wordt. Te denken valt onder meer aan het opstellen van privacyverklaringen voor websites en apps. Daarnaast is gegevensverwerking een belangrijk punt: welke gegevens mag men van klanten of bezoekers verzamelen en hoe dient men deze te beschermen? Clairfort beschikt over een team van advocaten en juristen dat zich met privacyrecht bezighoudt, Lees meer op onze pagina over privacyrecht.

Reclamerecht

Clairfort heeft daarnaast een focus op het reclamerecht. Zo adviseren zij of bepaalde reclames zijn toegestaan en hoe het zit met vergelijkende reclame of het gebruik van een merk van een ander in reclame.

IT-recht

Clairfort begeleidt bij het opstellen en uitonderhandelen van contracten voor het ontwikkelen van software, apps en websites. Door vooraf goede afspraken te maken over de ontwikkeling, kunnen geschillen op een later tijdstip zoveel mogelijk worden voorkomen. De IT advocaten van Clairfort hebben ervaring met procedures over (mislukte) automatiseringstrajecten. Een IT advocaat van Clairfort kan tevens worden ingeschakeld voor domeinnaamgeschillen of het maken van afspraken over het gebruik van een domeinnaam. Voor AdWords gelden specifieke regels, op basis van rechtspraak van het Europees Hof van Justitie. Ook op dit gebied is Clairfort goed thuis.

IE, IT & Privacy

Heeft u vragen over deze expertise?
Neem dan contact op met:
Evert van Gelderen
vangelderen@clairfort.nl


Contactgegevens IE, IT & Privacy

030 – 307 54 65
ie@clairfort.nl

Advocaten & Juristen IE, IT & Privacy

Evert van Gelderen
Elise Menkhorst
Tjibbe Fokkens
Maarten Heintges
Nicole Makkes
Armita Hosseini
Maxime Wichhart
Michelle van Dalen
Puck Koster


Abonneer op onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij zijn u graag van dienst

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Clairfort Advocaten en Mediators

Clairfort Zeist
Zusterplein 22
3703 CB Zeist

030 – 307 54 65
 info@clairfort.nl

Clairfort Advocaten en Mediators

Clairfort Amsterdam
Amstelplein 54, 26e etage
1096 BC Amsterdam

020 – 225 85 80
info@clairfort.nl

Advocaten en Juristen Intellectueel Eigendom, IT & Privacy

Evert van Gelderen

Advocaat

Elise Menkhorst

Advocaat

Tjibbe Fokkens

Advocaat

Maarten Heintges

Jurist

Nicole Makkes

Jurist

Armita Hosseini

Advocaat

Maxime Wichhart

Advocaat

Michelle van Dalen

Jurist

Blogs Intellectueel Eigendom, IT & Privacy