De gemeente wil meewerken aan het afwijken van het bestemmingsplan, maar omwonenden maken bezwaar. Hoe zorg ik ervoor dat ik mijn project toch kan realiseren?
Vanwege de krapte op de woningmarkt zijn gemeenten steeds meer bereid mogelijkheden te scheppen voor het bouwen van woningen. Dat geldt voor koopwoningen, maar ook voor (sociale) huurwoningen. Wanneer een projectontwikkelaar of woningcorporatie een omgevingsvergunning wenst voor de realisatie van woningen op een locatie met een bestemming die geen (of een andere vorm van) woningbouw toestaat, moet worden afgeweken van het bestemmingsplan. Dat kan door het bestemmingsplan zelf te wijzigen of door middel van een omgevingsvergunning waarmee wordt afgeweken van het bestemmingsplan.
Zowel tegen het vaststellen van een nieuw bestemmingsplan, als tegen het verlenen van een omgevingsvergunning, kunnen omwonenden opkomen door middel van het indienen van een zienswijze tegen het ontwerpbesluit, en daarna door middel van het instellen van beroep tegen het (definitieve) besluit bij de bestuursrechter.
De advocaten van Clairfort denken graag mee over alle aspecten die van belang zijn voor de realisatie van een project. Dat kan al in een zeer vroeg stadium van de projectontwikkeling, zodat ons advies ervoor kan zorgen dat langlopende juridische procedures kunnen worden voorkomen. Indien gewenst voeren we daarbij overleg met de desbetreffende gemeente.
Uiteraard kan Clairfort tevens worden ingeschakeld op het moment dat een juridische procedure onvermijdelijk is. Ook dan zullen we er alles aan doen om een project zo snel mogelijk van start te kunnen laten gaan.
Neem contact op