David de Jong

David de Jong is advocaat en partner gespecialiseerd in het goederen- & verbintenissenrecht en het procesrecht.

David treedt veelvuldig op in gerechtelijke procedures voor rechtbanken, gerechtshoven en raden van arbitrage. Ook procedeert hij regelmatig in het bestuursrecht in kwesties over ruimtelijke ordening. David beschikt over kennis over en ervaring in zaken die zich afspelen op het (gecompliceerde) snijvlak van bestuurs- en civielrecht.

David was eerder werkzaam als advocaat bij Veldhuijzen, Schep & Nuiten te Dordrecht en nadien bij Bots van Ravenhorst Advocaten te Utrecht. Gedurende deze periode voerde hij steeds een procespraktijk die zich in toenemende mate heeft gericht op bouw- en vastgoedgerelateerde zaken. In 2008 trad hij als partner toe tot advocatenkantoor Houtzager Strijker,dat per 1 januari 2018 overging in Clairfort.

David heeft de Grotius-specialisatieopleiding Onroerend Goed afgerond in 2007. In 2007 en 2008 doceerde hij, naast zijn werk als advocaat, Goederenrecht en Verbintenissenrecht aan de Hogeschool van Arnhem & Nijmegen.

Advocaten zijn verplicht om de onderstaande mededeling over de rechtsgebieden te publiceren op grond van de voor hen geldende regelgeving.

David de Jong heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd:

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Blogs Bouw & Vastgoed

Wij zijn u graag van dienst

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Clairfort Advocaten en Mediators

Zusterplein 22
3703 CB Zeist

030 – 307 54 65
 info@clairfort.nl