Groen is doen!

Clairfort - helder en krachtig in duurzaamheid

Afval & Milieu

Agrifood

Vastgoed & Energietransitie

Circulaire economie

Mobiliteit

Natuur & Milieu

Groen is doen!

‘Groen is doen’, een catchy oneliner, maar wel één die volgens de internationale distributeur van kantoorartikelen, Lyreco, staat als een huis.

MVO ondernemerschap
Er vloeide over maatschappelijk verantwoord ondernemerschap al heel wat inkt, maar het zijn hoofdzakelijk de concrete acties die op het einde van de rit het verschil maken voor mens en planeet. Voor Lyreco is duurzaam ondernemen dan ook vooral een kwestie van doen.

Lyreco focust zich op een langetermijnrelatie met alle stakeholders, en verwoordt het engagement van het bedrijf voor duurzaamheid als volgt:

“Working Together for Tomorrow”

Om samen te werken op het gebied van duurzaamheid, worden een aantal tools gebruikt zoals de ‘Customer environmental balance’ en een knop om het winkelmandje op de webshop te vergroenen. Er is ook een sterke focus op de reductie van CO2 emissies en alle leveringen gebeuren volledig CO2 neutraal.

Lyreco heeft ervoor gekozen om haar duurzaamheidsbeleid en –acties, onafhankelijk te laten beoordelen door het internationale Ecovadis platform.

Om in de toekomst een stap verder te gaan in een duurzame samenwerking, werd een circulaire visie en programma ontwikkeld. Als distributeur is het belangrijk om als facilitator tussen producenten en bedrijven een circulaire economie te ondersteunen en de juiste adviezen te geven.

Clairfort – helder en duidelijk in duurzaamheid
Clairfort adviseert aanbestedende diensten over aanbestedingsprocedures die een duurzame inkoop waarborgen en leveranciers op welke wijze zij de hoogst mogelijke score kunnen behalen op duurzaamheidseisen –en criteria in aanbestedingsdocumenten. Zo nodig staat Clairfort hen bij in een kort geding waarin een gunningsbeslissing of een aanbestedings-document wordt aangevochten.

Clairfort en Lyreco – een winnende tandem
Zowel in 2018 als in 2019 stond Clairfort Lyreco succesvol bij in aanbestedingskort gedingen, waarna Lyreco een voorlopige gunning van de betreffende opdrachten kon omzetten in een definitieve gunning.

Wij zijn u graag van dienst

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Clairfort Advocaten en Mediators

Zusterplein 22
3703 CB Zeist
030 – 307 54 65
info@clairfort.nl
Keizersgracht 206 I
1016 DX Amsterdam
020 – 225 85 80
info@clairfort.nl

Duurzaamheidsblogs