Duurzaamheidscheck

Clairfort - helder en krachtig in duurzaamheid

Afval & Milieu

Agrifood

Vastgoed & Energietransitie

Circulaire economie

Mobiliteit

Natuur & Milieu

Duurzaamheidscheck

Met onze duurzaamheidscheck zorgen we ervoor dat cliënten en partners de juiste juridische begeleiding krijgen bij duurzaamheidsinitiatieven. We kijken daarvoor onder andere naar rechts- en samenwerkingsvormen, contracten, inkoop, mededinging, ruimtelijke ordening en milieu, sectorregels, Intellectuele eigendom (IP) en arbeidsrecht. Aan de hand van deze check kan worden bepaald waar juridisch met name op gelet moet worden en hoe u adequate juridische expertise in huis haalt voor uw duurzaamheidsinitiatief. Dat kan via Clairfort of via één van onze partners. We kunnen u ondersteunen bij bevoegde instanties (overheden, mededingingsautoriteiten e.d.) en kunnen u adviseren over de juridische en fiscale structuren voor uw initiatief, zaak of project. Zie hiernaast voor onze corporate check, IP check, regulatory check en project check.

Corporate check

Clairfort kan u adviseren omtrent de vennootschapsrechtelijke aspecten van uw onderneming en de bestuurlijke inrichting (corporate governance). Ook kunnen daarbij aspecten aan de orde komen als projectfinanciering en zekerheden en contracten.

IP check

Bij veel ondernemingen en projecten op het gebied van duurzaamheid spelen intellectuele eigendomsrechten een rol. Clairfort kijkt mee hoe innovaties, ontwerpen en namen beschermd kunnen worden en hoe intern (zoals binnen een groep) en extern afspraken gemaakt kunnen worden over het gebruik daarvan.

Regulatory check

De regulatoire check is een toets van een project of transactie aan het algemene bestuursrecht en omgevingsrecht (vergunningen, subsidies), het mededingingsrecht en het recht inzake sectoren (openbaar vervoer, afval, zorg, energie etc.). Deze check gaat vaak samen met een project check, IP check of een corporate check.

Project check

De project check is een toets of een project voldoet aan (o.a.) aanbestedingsrecht, omgevingsrecht en contractenrecht. Er wordt bijvoorbeeld onderzocht welke aanbestedingsprocedure (inclusief toe te passen eisen en criteria), welk bouwcontractvorm, welke (algemene) contractvoorwaarden en welke organisatievorm het best past bij uw duurzaamheids –en projectdoelstellingen.

Wij zijn u graag van dienst

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Clairfort Advocaten en Mediators

Zusterplein 22
3703 CB Zeist
030 – 307 54 65
info@clairfort.nl
Amstelplein 54, 26e etage
1096 BC Amsterdam
020 – 225 85 80
info@clairfort.nl

Duurzaamheidsblogs