Evert van Gelderen

Evert van Gelderen is advocaat intellectueel eigendom & commerciële contracten. Hij is founding partner van Clairfort.

Evert is specialist op het gebied van het auteursrecht, merkenrecht, handelsnaamrecht, modellenrecht en portretrecht. Hij adviseert onder meer over de bescherming van namen en producten en procedeert over inbreuk op intellectuele eigendom en counterfeit. Daarnaast begeleidt hij bij het uitonderhandelen en opstellen van commerciële contracten, zoals exploitatie- en licentieovereenkomsten. Hij staat nationale en internationale ondernemingen bij uit verschillende branches, onder meer in de mode & cosmetica, speelgoed, automotive en huishoudelektronica.

Voordat hij in oktober 2017 Clairfort oprichtte was hij partner bij Banning Advocaten te Den Bosch en bij De Gier | Stam & Advocaten in Utrecht. Bij beide kantoren was Evert verantwoordelijk voor de sectie intellectuele eigendom.

Verder geeft Evert regelmatig lezingen op zijn vakgebied, zit hij in de redactie van IE-forum.nl en the Copyright Lawyer Magazine en is hij regelmatig te gast bij BNR nieuwsradio. Evert is ondernemend, vakkundig, vriendelijk en open-minded.

Hij is actief lid van verschillende vakverenigingen: International Trademark Association (INTA), de Vereniging voor Auteursrecht en de Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht (BMM).

World Trademark Review 1000 – The World’s Leading Trademark Professionals:

“Fast, clear, highly responsive and smart”, Evert van Gelderen of Clairfort Advocaten is especially popular with fashion and luxury brands. The diligent litigator recently defended Technopharma against charges of bad-faith registration from Unilever.

Cases Intellectueel Eigendom & IT

Blog Intellectueel Eigendom & IT

Wij zijn u graag van dienst

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.