Evert van Gelderen

Evert van Gelderen is specialist op het gebied van de intellectuele eigendom & commerciële contracten. Hij is founding partner van Clairfort.

Als intellectueel eigendom advocaat houdt Evert zich bezig met auteursrecht, merkenrecht, handelsnaamrecht, modellenrecht en portretrecht. Hij adviseert onder meer over de bescherming van namen en producten en procedeert over inbreuk op intellectuele eigendom en counterfeit. Daarnaast begeleidt hij bij het uitonderhandelen en opstellen van commerciële contracten, zoals exploitatie- en licentieovereenkomsten en IT-contracten. Hij staat nationale en internationale ondernemingen bij uit verschillende branches, onder meer in de mode & cosmetica, IT, speelgoed, automotive en huishoudelektronica.

Voordat hij in oktober 2017 Clairfort oprichtte was hij partner bij Banning Advocaten te Den Bosch en bij De Gier | Stam & Advocaten in Utrecht. Bij beide kantoren was Evert verantwoordelijk voor de sectie intellectuele eigendom.

Verder geeft Evert regelmatig lezingen op zijn vakgebied, zit hij in de redactie van IE-forum.nl en the Copyright Lawyer Magazine en is hij regelmatig te gast bij BNR nieuwsradio. Evert is ondernemend, vakkundig, vriendelijk en open-minded.

Hij is actief lid van verschillende vakverenigingen: International Trademark Association (INTA), Marques, de Vereniging voor Auteursrecht en de Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht (BMM).

World Trademark Review 1000 – The World’s Leading Trademark Professionals:

2022 With an outstanding track record  both in court and at the negotiation table, Evert van Gelderen´s meticulous approach makes him a key asset on brand disputes and IP-rich deals”.

2021 Clairfort’s Evert van Gelderen is hailed by peers as a “hardworking, hands-on practitioner whose effective communication and pragmatic advice ensure that clients always get the best outcome”.

2020 Clairfort Advocaten’s founding partner Evert van Gelderen is an innovative, hands-on and experienced litigator who has a magnetic personality and is pro-active in finding the best solutions.

2019Proactive” trademark guru Evert van Gelderen is a seasoned litigator who specialises in the fashion and toy industry over at Clairfort Advocaten.

2018 “Fast, clear, highly responsive and smart”, Evert van Gelderen of Clairfort Advocaten is especially popular with fashion and luxury brands. The diligent litigator recently defended Technopharma against charges of bad-faith registration from Unilever.

Advocaten zijn verplicht om de onderstaande mededeling over de rechtsgebieden te publiceren op grond van de voor hen geldende regelgeving.

Evert van Gelderen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd:

  • Intellectueel Eigendomsrecht
  • Verbintenissenrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Blogs Intellectueel Eigendom & IT

Wij zijn u graag van dienst

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Clairfort Advocaten en Mediators

Clairfort Zeist
Zusterplein 22
3703 CB Zeist

030 – 307 54 65
 info@clairfort.nl

Clairfort Advocaten en Mediators

Clairfort Amsterdam
Amstelplein 54, 26e etage
1096 BC Amsterdam

020 – 225 85 80
info@clairfort.nl