Elise Menkhorst

Elise Menkhorst is advocaat en associate partner Intellectueel Eigendomsrecht. Daarnaast is zij specialist in commerciële contracten. Vanaf de oprichting in oktober 2017 maakt zij onderdeel uit van Clairfort.

Als Intellectueel Eigendom advocaat adviseert en procedeert zij onder meer op het gebied van het handelsnaamrecht, merkenrecht, auteursrecht, modellenrecht en reclamerecht. Elise staat zowel Nederlandse als internationale ondernemingen bij en treedt op in nationale en grensoverschrijdende geschillen. Zij overlegt met ontwerpers en ondernemingen over het zo goed mogelijk beschermen van hun rechten. Ook staat zij partijen bij in geval van inbreuk. Daarbij kan het zowel gaan om het handhaven van rechten tegen derden die daar zonder toestemming gebruik van maken als partijen die zelf worden aangesproken.

Ook houdt zij zich bezig met het opstellen en beoordelen van algemene voorwaarden. Daarnaast is zij thuis in het opstellen en uitonderhandelen van commerciële contracten, zoals samenwerkingsovereenkomsten en contracten over de overdracht en het gebruik van intellectuele eigendomsrechten.

Elise studeerde aan de Universiteit Leiden en in San Francisco aan UC Hastings College of the Law. Elise begon destijds bij het IE/IT-kantoor De Gier | Stam & Advocaten in Utrecht en werkte later op de IE-sectie van BANNING Advocaten in Den Bosch. Zij is vanaf de oprichting bij Clairfort betrokken. Zij is een enthousiaste, toegankelijke en gedreven advocaat en zet zich in om door middel van strategie en kennis het beste resultaat voor haar cliënten te bereiken. Elise geeft regelmatig lezingen op haar vakgebied en is lid van onder meer de Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht (BMM) en de Vereniging voor Reclamerecht (VvRr).

World Trademark Review 1000 – The World’s Leading Trademark Professionals:

2023Making her debut in the WTR 1000 this year, “Elise is a shining example of someone who has a calling and is doing exactly what she loves and excels at. She is extremely knowledgeable and practical, but also critical when assessing the merits of a situation. She has the gift of simplifying even the most challenging topics.

Advocaten zijn verplicht om de onderstaande mededeling over de rechtsgebieden te publiceren op grond van de voor hen geldende regelgeving.

Elise Menkhorst heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Intellectueel Eigendomsrecht
  • Verbintenissenrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Blogs Intellectueel Eigendom & IT

Wij zijn u graag van dienst

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Clairfort Advocaten en Mediators

Zusterplein 22
3703 CB Zeist

030 – 307 54 65
 info@clairfort.nl