Jos Hendrickx

Jos Hendrickx is advocaat en partner Ondernemingsrecht en M&A bij Clairfort.

Jos is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht. Hij heeft een bijzondere focus op het voorkomen en oplossen van geschillen tussen aandeelhouders of bestuurders. Verder begeleidt hij ondernemers bij het opzetten van vennootschappen (BV’s en NV’s) en het afsluiten van samenwerkingsverbanden (o.a. V.O.F, maatschap of CV) en commerciële contracten. Jos adviseert en procedeert daarnaast over aandeelhoudersovereenkomsten, bestuurdersaansprakelijkheid, de bescherming van minderheidsaandeelhouders en de geschillen- en uitkoopregeling. Daarnaast legt hij zich toe op corporate governance vraagstukken, in het bijzonder bij familiebedrijven.

Jos studeerde Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht. Sinds 1988 is hij advocaat. Eerder was Jos partner bij twee middelgrote advocatenkantoren.

Jos is lid van de Vereniging Corporate Litigation.

Advocaten zijn verplicht om de onderstaande mededeling over de rechtsgebieden te publiceren op grond van de voor hen geldende regelgeving.

Jos Hendrickx heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd:

  • Ondernemingsrecht
  • Burgerlijk Procesrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Blogs Ondernemingsrecht en M&A

Wij zijn u graag van dienst

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Clairfort Advocaten en Mediators

Zusterplein 22
3703 CB Zeist

030 – 307 54 65
 info@clairfort.nl