Vastgoed & Energietransitie

Clairfort - helder en krachtig in duurzaamheid

Afval & Milieu

Agrifood

Vastgoed & Energietransitie

Circulaire economie

Mobiliteit

Natuur & Milieu

Vastgoed & energietransitie

Nederland wil in het jaar 2050 een volledig duurzame energievoorziening gerealiseerd hebben. De energievoorziening dient betaalbaar en betrouwbaar te zijn voor consumenten en bedrijven. Hoe dat er in 2050 precies zal uitzien, is nog onduidelijk en is voorwerp van debat. De vastgoedsector groeit met deze energietransitie mee en kwesties als de verduurzaming van gebouwen zijn aan de orde van de dag.

Clairfort acteert op de markt voor projecten op het gebied van vastgoed- en gebiedsontwikkeling, bouw en infrastructuur, waarvoor duurzaamheidsdoelstellingen steeds belangrijker worden. Dat kan gaan over bestaand vastgoed, waarbij de verplichting geldt dat kantoorgebouwen vanaf 2023 minimaal energielabel C moeten hebben en dat woningen van woningcorporaties gemiddeld energielabel B hebben. Voor nieuwbouwwoningen geldt dat deze gasloos moeten zijn en, vanaf 2020, bijna energieneutraal (BENG).

Clairfort biedt hierbij een gedegen combinatie van advocaten -en project-juridische diensten. Op die manier is Clairfort in staat om cliënten van a tot z te ondersteunen. Clairfort adviseert verder ook gemeenten over een gebiedsgerichte benadering van de energietransitie en denkt mee bij een transitievisie warmte.

Duurzame energieopslag


Lees meer…

Gasloos bouwen


Lees meer…

Wij zijn u graag van dienst

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Clairfort Advocaten en Mediators

Zusterplein 22
3703 CB Zeist
030 – 307 54 65
info@clairfort.nl
Amstelplein 54, 26e etage
1096 BC Amsterdam
020 – 225 85 80
info@clairfort.nl

Duurzaamheidsblogs