Joris Falhaber

Joris Falhaber is advocaat binnen de sectie Ondernemingsrecht en M&A bij Clairfort.

Joris is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht met een focus op de fusie- en overnamepraktijk. Hij houdt zich met name bezig met het adviseren en begeleiden van nationale en internationale transacties, aan zowel kopers- als verkoperszijde.

Zijn dagelijkse werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het opstellen en uitonderhandelen van transactiedocumentatie en het uitvoeren en coördineren van due diligence onderzoeken. Daarnaast is hij regelmatig betrokken bij meer algemene ondernemingsrechtelijke zaken, zoals bijvoorbeeld het opstellen van aandeelhoudersovereenkomsten of (werknemers)participatieregelingen.

Voordat Joris in dienst trad bij Clairfort, was hij enkele jaren werkzaam als M&A jurist bij een groot accountantskantoor.

Track Record M&A

In het overzicht hieronder is een selectie opgenomen van recente transacties waarbij Joris betrokken is geweest.

Clairfort heeft ZorgDomein geadviseerd bij de overname van CareSharing. Beide bedrijven ontwikkelen en leveren digitale oplossingen voor de zorgsector. De ondernemingen willen door middel van de krachtenbundeling de multidisciplinaire samenwerking binnen de zorgsector verbeteren. Gezamenlijk willen zij met hun softwareoplossingen zorgprofessionals en patiënten ondersteunen bij de zorgverlening.

Jaar: 2022

Clairfort heeft Freya Pharma Solutions Holding, een farmaceutische onderneming die zich bezig houdt met de ontwikkeling van een farmaceutische behandeling tegen FSIAD (Female Sexual Interest/Arousal Disorder), geadviseerd bij haar seed round en de overname van de intellectuele eigendomsrechten van Emotional Brain. In haar seed round heeft Freya 8,5 miljoen US Dollar opgehaald. Inmiddels is Freya bezig met fase 3 van het klinisch onderzoek met betrekking tot het Lybrido portfolio.

Jaar: 2022

Clairfort heeft in 2022 verschillende franchisenemers geadviseerd bij de verkoop van hun Home Instead vestiging aan Home Instead Netherlands. Home Instead is een onderneming die zich bezig houdt met het leveren van thuiszorg. Het moederbedrijf is eigenaar en franchisegever van vele ondernemingen met de Home Instead formule over de hele wereld. Clairfort heeft de franchisenemers succesvol geadviseerd bij de verkoop van hun vestigingen in het kader van een ‘inkoopprogramma’ van de franchisegever.

Jaar: 2022

Clairfort heeft de aandeelhouders van CAJA Professionals geadviseerd bij de verkoop van CAJA aan DIT Groep. DIT Groep is gespecialiseerd in het detacheren en uitzenden van technisch personeel en heeft haar portfolio inmiddels uitgebreid met CAJA Professionals en Connetix.

Jaar: 2022

Clairfort heeft AVerest Capital ook in 2022 geadviseerd bij het verwerven van enkele add-ons voor hun bestaande portefeuillebedrijven. AVerest Capital is een private equity fonds dat met name actief is in de (technische) groothandel, bouw- en installatiebranche, de maakindustrie, agri, food of (zakelijke) dienstverlening. Clairfort is blij dat zij wederom heeft kunnen bijdragen aan de verdere uitbouw van de portefeuille van AVerest Capital.

Jaar: 2022

Clairfort was ook betrokken bij het samengaan van een aantal regionale eerstelijns/huisartsenorganisaties met het doel om de continuïteit en kwaliteit van de huisartsenzorg in de betreffende regio te waarborgen. Een complexe operatie waarbij veel stakeholders betrokken zijn en waarbij ook de omzetting van stichtingen in besloten vennootschappen aan de orde is.

Jaar: 2022

AVerest Capital, een Nederlandse investeringsmaatschappij, heeft een meerderheidsbelang verworven in Stegman, een Nederlandse verkoper van relatiegeschenken en kerstpakketten. Het private equity-fonds wil Stegman helpen groeien door middel van een buy-and-build-strategie en focust zich op e-commerce. Clairfort heeft AVerest Capital in deze transactie geadviseerd.

Jaar: 2021

Een Nederlandse private equity investeerder heeft een meerderheidsbelang verworven in een kinderopvang. Clairfort heeft de aandeelhouders van de kinderopvang in deze transactie geadviseerd.

Jaar: 2021

Een internationale franchisegever op het gebied van zorgverlening neemt een van haar franchisenemers in Nederland over. Clairfort heeft de aandeelhouders van de franchisenemer in deze transactie geadviseerd.

Jaar: 2021

Software Improvement Group (SIG), een Nederlands softwarebedrijf, heeft EXIN overgenomen, een Nederlands examen- en certificeringsinstituut voor IT-professionals. EXIN is een Nederlands examen- en certificeringsinstituut voor IT-professionals dat een reeks actuele en veelgevraagde certificeringen aanbiedt die een breed spectrum van specialismen in IT bestrijken, waaronder Service Management, Agile en Security, evenals Data Center Management. Exin is een globale speler en een bekende naam in de industrie. Met de overname voegt EXIN certificeringsdiensten op het gebied van softwaretechnologie en ontwikkelprocessen toe aan de diensten van SIG. Clairfort heeft de aandeelhouders van EXIN in deze transactie geadviseerd.

Jaar: 2021

Songtradr, een in de VS gevestigd muzieklicentie- en rechtenbedrijf, heeft MassiveMusic, een business-to-business marktplaats voor muzieklicenties, overgenomen. MassiveMusic heeft wereldwijd 85 medewerkers in Los Angeles, Amsterdam, Berlijn, Londen, New York en Tokyo. Clairfort heeft de aandeelhouders van MassiveMusic in deze transactie geadviseerd.

Jaar: 2021

nGAGE Specialist Recruitment, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde wervingsgroep die ongeveer 15 gespecialiseerde wervingsbureaus ondersteunt en aanstuurt die opereren onder de nGAGE-paraplu, heeft 10 Select overgenomen. nGAGE heeft wereldwijd meer dan 800 mensen in dienst en is een portefeuillebedrijf van Graphite Capital, een in het VK gevestigd mid-market private equity-bedrijf. 10Select is een technisch rekruteringsbureau met vestigingen in Breda, Nederland en Antwerpen, België. De oprichters/directie van 10 Select co-investeren samen met nGAGE in de transactie. Clairfort heeft de aandeelhouders van 10 Select in deze transactie geadviseerd.

Jaar: 2021

Onemed heeft Fysiosupplies overgenomen, een Nederlandse totaalleverancier voor fysiotherapie. OneMed is een Zweedse leverancier van diensten, ondersteuningssystemen en medische benodigdheden voor zorgaanbieders in heel Europa. Clairfort heeft de aandeelhouders van Fysiosupplies in deze transactie geadviseerd.

Jaar: 2021

Gilde Buy Out Partners, een Nederlandse participatiemaatschappij, heeft een belang verworven in EDCO, een Nederlandse distributeur van waarde- en merk non-food FMCG-producten voor een breed scala aan retailers. De familie Adriaanse behoudt een aanzienlijk belang in de Groep en zal het bedrijf samen met het huidige managementteam blijven leiden. Clairfort heeft het managementteam in deze transactie geadviseerd.

Jaar: 2021

Blogs Ondernemingsrecht en M&A

Wij zijn u graag van dienst

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Clairfort Advocaten en Mediators

Zusterplein 22
3703 CB Zeist

030 – 307 54 65
 info@clairfort.nl