Krijn Keukens

Krijn Keukens is advocaat en partner fusies & overnames (M&A) bij Clairfort.

Krijn is specialist op het gebied van fusies & overnames, management buy outs en private equity transacties. Daarnaast houdt hij zich bezig met vennootschapsrechtelijke advisering. Krijn heeft een ruime ervaring in de begeleiding van nationale en internationale transacties in diverse sectoren.

Als M&A advocaat adviseert hij zowel verkopers als kopers. Zijn bijzondere interesse gaat uit naar transacties waarbij private equity partijen bij familiebedrijven ‘aan boord komen’. Aangezien Krijn beide werelden uitstekend kent is hij goed in staat om de verbinding te leggen die vaak nodig is in dit type transactie.

Krijn’s aanpak is faciliterend met als doel om snel en gedegen tot een optimaal resultaat voor zijn cliënt te komen.

Eerder was Krijn werkzaam bij (middel)grote advocatenkantoren en was hij jarenlang senior legal counsel bij Endemol Shine.

Advocaten zijn verplicht om de onderstaande mededeling over de rechtsgebieden te publiceren op grond van de voor hen geldende regelgeving.

Krijn Keukens heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het volgende hoofdrechtsgebied geregistreerd:

  • Ondernemingsrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Track Record M&A

In het overzicht hieronder is een selectie opgenomen van recente transacties waarbij Krijn betrokken is geweest.

Clairfort heeft de aandeelhouder van Cloudshapers geadviseerd bij de verkoop van de aandelen aan One Two Capital. Cloudshapers is actief op het gebied van werving, selectie, detachering, consultancy, opleidingen en bijbehorende administratieve dienstverlening in het kader van cloudmigratie en het verbeteren van cloudomgevingen.

Jaar: 2024

Clairfort heeft Holland Capital en haar portfoliobedrijf Kids Lodge geadviseerd en begeleid bij de koop van 100% van de aandelen in BSO Wijs!, een buitenschoolse kinderopvang met verschillende vestigingen.

Jaar: 2024

Clairfort heeft de aandeelhouders van Ice-World Holding B.V. en Playfountain B.V. begeleid bij de verkoop van de aandelen aan het private equity fonds van i4hi.

Jaar: 2024

Clairfort heeft het management team van Plat4mation bijgestaan bij de overname van Plat4mation door Keensight Capital en ServiceNow. Plat4mation is een van de meest innovatieve en gewaardeerde partners binnen het ServiceNow-ecosysteem en biedt een uitgebreid pakket aan advies-, implementatie- en managed services diensten.

Jaar: 2024

In vervolg op de verschillende Home Instead franchisenemers die Clairfort in het verleden heeft geadviseerd bij de verkoop van hun Home Instead vestiging aan Home Instead Netherlands, heeft Clairfort ook in 2023 geadviseerd bij de verkoop van twee vestigingen aan Home Instead Netherlands. Home Instead is een onderneming die zich bezig houdt met het leveren van thuiszorg. Het moederbedrijf is eigenaar en franchisegever van vele ondernemingen met de Home Instead formule over de hele wereld.

Jaar: 2023

Clairfort heeft AVerest Capital ook in 2023 geadviseerd bij het verwerven van een add-on voor een van hun bestaande portefeuillebedrijven. AVerest Capital is een private equity fonds dat met name actief is in de (technische) groothandel, bouw- en installatiebranche, de maakindustrie, agri, food of (zakelijke) dienstverlening. Clairfort is blij dat zij wederom heeft kunnen bijdragen aan de verdere uitbouw van de portefeuille van AVerest Capital.
Jaar: 2023

Clairfort heeft Holland Capital en haar portfoliobedrijf Kids Lodge in 2023 geadviseerd bij het verwerven van enkele add-ons. Holland Capital is een private equity fonds met een focus op healthcare, technologie en agrifood.

Jaar: 2023

Clairfort heeft de aandeelhouders van de Inderdaad groep, een installatiebedrijf actief in de Drechtsteden, geadviseerd bij de verkoop van de onderneming aan DWT Groep.

Jaar: 2023

Clairfort heeft ZorgDomein geadviseerd bij de overname van CareSharing. Beide bedrijven ontwikkelen en leveren digitale oplossingen voor de zorgsector. De ondernemingen willen door middel van de krachtenbundeling de multidisciplinaire samenwerking binnen de zorgsector verbeteren. Gezamenlijk willen zij met hun softwareoplossingen zorgprofessionals en patiënten ondersteunen bij de zorgverlening.

Jaar: 2022

Clairfort heeft Freya Pharma Solutions Holding, een farmaceutische onderneming die zich bezig houdt met de ontwikkeling van een farmaceutische behandeling tegen FSIAD (Female Sexual Interest/Arousal Disorder), geadviseerd bij haar seed round en de overname van de intellectuele eigendomsrechten van Emotional Brain. In haar seed round heeft Freya 8,5 miljoen US Dollar opgehaald. Inmiddels is Freya bezig met fase 3 van het klinisch onderzoek met betrekking tot het Lybrido portfolio.

Jaar: 2022

Clairfort heeft in 2022 verschillende franchisenemers geadviseerd bij de verkoop van hun Home Instead vestiging aan Home Instead Netherlands. Home Instead is een onderneming die zich bezig houdt met het leveren van thuiszorg. Het moederbedrijf is eigenaar en franchisegever van vele ondernemingen met de Home Instead formule over de hele wereld. Clairfort heeft de franchisenemers succesvol geadviseerd bij de verkoop van hun vestigingen in het kader van een ‘inkoopprogramma’ van de franchisegever.

Jaar: 2022

Clairfort heeft de aandeelhouders van CAJA Professionals geadviseerd bij de verkoop van CAJA aan DIT Groep. DIT Groep is gespecialiseerd in het detacheren en uitzenden van technisch personeel en heeft haar portfolio inmiddels uitgebreid met CAJA Professionals en Connetix.

Jaar: 2022

Clairfort heeft AVerest Capital ook in 2022 geadviseerd bij het verwerven van enkele add-ons voor hun bestaande portefeuillebedrijven. AVerest Capital is een private equity fonds dat met name actief is in de (technische) groothandel, bouw- en installatiebranche, de maakindustrie, agri, food of (zakelijke) dienstverlening. Clairfort is blij dat zij wederom heeft kunnen bijdragen aan de verdere uitbouw van de portefeuille van AVerest Capital.

Jaar: 2022

Clairfort was ook betrokken bij het samengaan van een aantal regionale eerstelijns/huisartsenorganisaties met het doel om de continuïteit en kwaliteit van de huisartsenzorg in de betreffende regio te waarborgen. Een complexe operatie waarbij veel stakeholders betrokken zijn en waarbij ook de omzetting van stichtingen in besloten vennootschappen aan de orde is.

Jaar: 2022

AVerest Capital, een Nederlandse investeringsmaatschappij, heeft een meerderheidsbelang verworven in Stegman, een Nederlandse verkoper van relatiegeschenken en kerstpakketten. Het private equity-fonds wil Stegman helpen groeien door middel van een buy-and-build-strategie en focust zich op e-commerce. Clairfort heeft AVerest Capital in deze transactie geadviseerd.
Jaar: 2021

Een Nederlandse private equity investeerder heeft een meerderheidsbelang verworven in een kinderopvang. Clairfort heeft de aandeelhouders van de kinderopvang in deze transactie geadviseerd.

Jaar: 2021

Een internationale franchisegever op het gebied van zorgverlening neemt een van haar franchisenemers in Nederland over. Clairfort heeft de aandeelhouders van de franchisenemer in deze transactie geadviseerd.

Jaar: 2021

Software Improvement Group (SIG), een Nederlands softwarebedrijf, heeft EXIN overgenomen, een Nederlands examen- en certificeringsinstituut voor IT-professionals. EXIN is een Nederlands examen- en certificeringsinstituut voor IT-professionals dat een reeks actuele en veelgevraagde certificeringen aanbiedt die een breed spectrum van specialismen in IT bestrijken, waaronder Service Management, Agile en Security, evenals Data Center Management. Exin is een globale speler en een bekende naam in de industrie. Met de overname voegt EXIN certificeringsdiensten op het gebied van softwaretechnologie en ontwikkelprocessen toe aan de diensten van SIG. Clairfort heeft de aandeelhouders van EXIN in deze transactie geadviseerd.

Jaar: 2021

Songtradr, een in de VS gevestigd muzieklicentie- en rechtenbedrijf, heeft MassiveMusic, een business-to-business marktplaats voor muzieklicenties, overgenomen. MassiveMusic heeft wereldwijd 85 medewerkers in Los Angeles, Amsterdam, Berlijn, Londen, New York en Tokyo. Clairfort heeft de aandeelhouders van MassiveMusic in deze transactie geadviseerd.

Jaar: 2021

nGAGE Specialist Recruitment, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde wervingsgroep die ongeveer 15 gespecialiseerde wervingsbureaus ondersteunt en aanstuurt die opereren onder de nGAGE-paraplu, heeft 10 Select overgenomen. nGAGE heeft wereldwijd meer dan 800 mensen in dienst en is een portefeuillebedrijf van Graphite Capital, een in het VK gevestigd mid-market private equity-bedrijf. 10Select is een technisch rekruteringsbureau met vestigingen in Breda, Nederland en Antwerpen, België. De oprichters/directie van 10 Select co-investeren samen met nGAGE in de transactie. Clairfort heeft de aandeelhouders van 10 Select in deze transactie geadviseerd.

Jaar: 2021

Onemed heeft Fysiosupplies overgenomen, een Nederlandse totaalleverancier voor fysiotherapie. OneMed is een Zweedse leverancier van diensten, ondersteuningssystemen en medische benodigdheden voor zorgaanbieders in heel Europa. Clairfort heeft de aandeelhouders van Fysiosupplies in deze transactie geadviseerd.

Jaar: 2021

Gilde Buy Out Partners, een Nederlandse participatiemaatschappij, heeft een belang verworven in EDCO, een Nederlandse distributeur van waarde- en merk non-food FMCG-producten voor een breed scala aan retailers. De familie Adriaanse behoudt een aanzienlijk belang in de Groep en zal het bedrijf samen met het huidige managementteam blijven leiden. Clairfort heeft het managementteam in deze transactie geadviseerd.

Jaar: 2021

Tenten Solar, een in Nederland gevestigd zonnepaneelbedrijf, heeft MB Zonnepanelen overgenomen, een Nederlands bedrijf dat zich richt op de installatie van zonnepanelen. Tenten Solar is een portefeuillebedrijf van Quadrum Capital, een Nederlandse private equity investeringsmaatschappij. Clairfort heeft MB Zonnepanelen in deze transactie geadviseerd.

Jaar: 2021

Het beveiligings- en beveiligingsbedrijf G4S heeft alle aandelen verworven in het Nederlandse beveiligingsbedrijf Beveco Gebouwautomatisering. Clairfort heeft de aandeelhouders van Beveco in deze transactie geadviseerd.

Jaar: 2021

Infoplaza, een Nederlandse aanbieder van meteorologische diensten, zoals (weersvoorspellingen) aan consumenten, overheden en ondernemingen heeft Weeronline (een online weerplatform) overgenomen van de HolidayCheck Group, een Duitse reisorganisatie. Bolster Investment Partners, een Nederlandse private equity firma heeft deze transactie financieel ondersteund en daardoor een 42,5% belang in Infoplaza verkregen. Clairfort heeft de aandeelhouders van Infoplaza in deze transactie geadviseerd.

Jaar: 2020

Bolster Investment Partners, een Nederlandse private equity firma, heeft een minderheidsbelang genomen in Infoplaza. Infoplaza levert meteorologische diensten, zoals weersvoorspellingen, aan consumenten, overheden, media en ondernemingen. Clairfort heeft de aandeelhouders van Infoplaza in deze transactie geadviseerd.

Jaar: 2020

AVerest Capital neemt een meerderheidsbelang in de Zwapex Groep. De Zwapex Groep is de expert op het gebied van gespecialiseerde afdichtings- en voegtechnieken, waaronder kitten, injecteren en water- en luchtdicht maken. Bij de Zwapex Groep werken ongeveer 95 mensen en de omzet bedraagt mer dan EUR 10.000.000. Met behulp van de participatie van AVerest Capital is de Zwapex Groep in staat de komende jaren versneld te groeien.

Jaar: 2020

Clairfort heeft de aandeelhouder van Hofstaete B.V. geadviseerd bij de verkoop van haar aandelen aan De Goudse Verzekeringen. Hofstaete is de ontwikkelaar van het verzekeringsplatform HIP Next – Hofstaete Internet Platform. De Goudse Verzekeringen is een onafhankelijk familiebedrijf dat haar klanten een breed scala aan financiële producten en verzekeringen biedt.

Jaar: 2020

ING Corporate Investments, de investeringstak van de ING Bank, heeft een minderheidsbelang verworven in de Nunner Logistics Group. Nunner Logistics Group is een Nederlandse hoog gespecialiseerde logistieke dienstverlener met vestigingen in Europa en Azie. ING Corporate Investments investeert in bedrijven in de mid market en in het grotere corporate segment.

Jaar: 2019

Amerborgh International een investeringsfonds dat zich via haar dochter Amerart focust op culturele ondernemingen, heeft 95% van de aandelen verworven in de Vrije Academie. De Vrije Academie in Amsterdam houdt zich bezig met opleidingen op het gebied van kunst en cultuur.

Jaar: 2019

VINCI Energies Nederland, actief in infrastructuur, industrie en ICT, koopt Bosman Bedrijven van haar aandeelhouders. Bosman Bedrijven (opgericht in 1959) is een dienstverlener op het gebied van de installatie en onderhoud van veelal duurzame technische installaties in kantoorgebouwen.

Jaar: 2019

De lease- en dealerbedrijven Volkswagen Leasing en PGA hebben alle aandelen in Autohaas Groep en Jamacad gekocht van Jamacad Beheer. Autohaas Groep bestaat uit de leasebedrijven Autolease Beheer en XLEasy. De dealerbedrijven Jamacad Apeldoorn, Diecar Vastgoed en Benzicar zijn onderdeel van Jamacad.

Jaar: 2018

Het Amerikaanse bedrijf Protective Industries heeft alle aandelen verkregen in het Nederlandse productiebedrijf Loven Special Products, gespecialiseerd in standaard en op maat gemaakte vormdelen geproduceerd volgens de zogeheten dompeltechniek.

Jaar: 2018

Advies- en ingenieursbureau Royal Haskoning verwerft een 100% belang in Ynformed, een bedrijf dat gespecialiseerd op het gebied van data science.

Jaar: 2018

Het Belgische productiebedrijf Plastigi heeft alle aandelen gekocht in Zweva Engineering. Zweva Engineering is een onderneming dat zich richt op de ontwikkeling, productie en verkoop van kunststof oplossingen voor infrastructurele en ondergrondse doeleinden.

Jaar: 2018

Singel Uitgevers heeft alle aandelen in Querido Kind van WPG Uitgevers gekocht. Querido Kind publiceert kinderboeken in de Benelux.

Jaar: 2018

Solvo, een online medisch informatie platform, heeft e-Health 88 overgenomen. e-Health 88 is een ontwikkelaar van websites en apps en leverancier van communicatiediensten aan de zorgsector. Solvo beheert medische informatiewebsites als Dokterdokter.nl, Gezondheidsplein.nl en Ziekenhuis.nl.

Jaar: 2018

Draaijer Groep, de moedervennootschap van Draaijer + Partners, heeft adviesbureau Laanbroek Schoeman adviseurs gekocht van haar oprichters. Laanbroek Schoeman adviseurs is een dienstverlener gespecialiseerd in huisvesting- en organisatieadvies.

Jaar: 2018

Podcast M&A Insight

Blogs Ondernemingsrecht en M&A

Wij zijn u graag van dienst

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Clairfort Advocaten en Mediators

Zusterplein 22
3703 CB Zeist

030 – 307 54 65
 info@clairfort.nl