Nicole Makkes

Nicole Makkes is jurist gespecialiseerd in privacy (CIPP/E en CDPO) en commerciële contracten

Nicole houdt zich bezig met privacyvraagstukken in de meest brede zin van het woord. Zij werkt daarbij graag samen met privacy officers en FG’s, maar ook organisaties zonder privacy functionaris kunnen bij haar terecht. Daarnaast begeleidt Nicole cliënten bij het opstellen van commerciële contracten en het adviseren en procederen daarover.

Nicole begon haar loopbaan in 2004 als advocaat bij De Gier | Stam & Advocaten in Utrecht. Vanaf 2008 was Nicole werkzaam bij de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) als (achtereenvolgens) advocaat in dienstbetrekking, legal counsel en Privacy Officer. Bij de NBA was Nicole in 2018 verantwoordelijk voor de AVG-implementatie.

Nicole studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam, de Freie Universität Berlin en Tulane University (New Orleans). Ook rondde zij twee Grotius Specialisatieopleidingen af (Nationaal en internationaal contracteren en IT-recht) en in 2017 deed zij een opleiding tot CDPO / Certified Data Protection Officer (cum laude). In 2022 voltooide zij een Duitstalige LL.M. aan de Goethe Universität in Frankfurt am Main (magna cum laude).

Nicole woont afwisselend in Amsterdam en Frankfurt am Main (Duitsland) alwaar zij verwoede pogingen blijft ondernemen om de Duitse grammatica onder de knie te krijgen.

Blogs Intellectueel Eigendom, IT & Privacy

Wij zijn u graag van dienst

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Clairfort Advocaten en Mediators

Zusterplein 22
3703 CB Zeist

030 – 307 54 65
 info@clairfort.nl