Maurice Essers

mr. Maurice (M.J.J.M.) Essers

Of counsel

Maurice Essers is of counsel gespecialiseerd in aanbestedingsrecht & mededingingsrecht.

Maurice Essers is specialist op het gebied van het mededingingsrecht, regulatory en het aanbestedingsrecht. Hij begeleidt bedrijven bij kartelonderzoeken van de ACM en de Europese Commissie. Ook leidt hij meldingstrajecten voor concentraties bij de ACM en de Europese Commissie. Verder procedeert Maurice regelmatig voor de Nederlandse rechters en het Hof van Justitie.

Op het gebied van het aanbestedingsrecht begeleidt Maurice inschrijvers bij aanbestedingsprocedures. Daarnaast geeft hij advies over de Aanbestedingswet, aanbestedingsbeleid, inkoopcontracten en schaarse rechten en begeleidt hij aanbestedingsaudits.

Maurice is auteur van het handboek “Aanbestedingsrecht voor overheden”. Ook is hij (hoofd)redacteur van diverse tijdschriften en vakbladen, zoals het Tijdschrift voor Staatssteun, het Nederlands tijdschrift voor Europees recht, Mededinging in de praktijk, Tekst & Commentaar Aanbestedingswet (Kluwer) en SDU Commentaar Aanbestedingswet.

Voordat hij zich in juli 2018 aansloot bij Clairfort Advocaten was Maurice ruim 15 jaar partner van de praktijkgroep Mededinging & Overheid van Loyens & Loeff te Amsterdam en werkte hij met zijn team anderhalf jaar onder de naam Essers Advocaten.

Maurice is actief als spreker op congressen, als docent (Grotius, AvdR, Universiteit Utrecht) en als lid van specialisatieverenigingen. Zo is hij lid van de Vereniging voor Mededingingsrecht, de Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht en het Landelijk Netwerk Staatssteun. Hij is tevens oprichter en erelid van de Vereniging Compliance in de zorg.

Europe Chambers and Partners and Who’s who legal:

Maurice Essers, who is ‘one of the best Dutch lawyers in merger control and procurement law’. Essers led on Veolia Transdev merger clearance and acted for Orbis and Atrium on the largest hospital merger to be brought before the NMa.

Maurice Essers is a determined, responsive and extremely experienced lawyer. He is highlighted for his expertise and tenacity in cartel investigations, and represented Schiphol Airport in a challenge against the Netherlands state concerning the introduction of an aviation tax.

Companies credit the “tenacious” Maurice Essers with having considerably improved their business. A “meticulous, thorough and analytical” attorney.

Interviewees adore him as an “incredibly hard-working individual

Maurice Essers is specialized in competition law (merger control, antitrust and state aid) and procurement law with a sector focus on utilities. Well-experienced litigator, both in public procurement, state aid and antitrust (i.e. cartel claims), and special expertise in EC and Dutch merger review and compliance and investigations.

Reactive, reliable and quick, Maurice Essers specialises in competition and procurement issues within the transportation, healthcare and energy sectors. He recently handled the notifcation of Veolia Transport and Transdev’s merger plans.

Advocaten zijn verplicht om de onderstaande mededeling over de rechtsgebieden te publiceren op grond van de voor hen geldende regelgeving.

Maurice Essers heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Aanbestedingsrecht
  • Mededingingsrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Blogs

Wij zijn u graag van dienst

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Clairfort Advocaten en Mediators

Slenakerweg 21
6271 PE Gulpen-Wittem

 info@clairfort.nl